Bekas pengadil FIFA meninggal di pusat kuarantin


BEKAS
pengadil Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA), Jaswant Singh Sran dilapor meninggal dunia di sebuah pusat kuarantin COVID-19, pada Isnin.

Bekas Deputi Superintenden Polis (DSP) itu meninggal dunia pada usia 80 tahun.

Mendiang sebelumnya dipindahkan ke pusat kuarantin selepas beberapa penghuni di Wisma Tatt Khalsa, Chow Kit di sini, tempat beliau tinggal, didapati positif Covid-19, kata adik lelakinya, Dr Kalwant Singh

"Kami masih menunggu laporan bedah siasat untuk mengetahui punca kematian sebenar kerana mendiang didapati negatif dalam ketiga-tiga ujian. Dua ujian dilakukan sebelum ini manakala ujian terakhir dilakukan pada pagi ini," katanya dipetik laporan Bernama.

Mendiang meninggalkan seorang anak perempuan yang kini menetap di Liverpool, United Kingdom.

Jaswant pernah mengadili perlawanan membabitkan legenda bola sepak negara seperti Datuk Soh Chin Aun dan mendiang Datuk R. Arumugam sekitar tahun 1970-an dan 1980-an selain merupakan pengasas bersama Persatuan Bola Sepak Kuala Lumpur (KLFA).

Sementara itu, Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), mengucapkan takziah kepada keluarganya menerusi catatan Facebook.

"Mendiang berada dalam kelompok pengadil dan penjaga garisan sezaman dengan S. Kathirvale, Othman Omar, Koh Guan Kiat dan Mohd Noh Saud pada dekad 80-an.

"Mendiang seterusnya menjadi Penilai Pengadil selepas bersara sebagai pengadil di peringkat kebangsaan dan antarabangsa," menurut kenyataan itu.

Post a comment

0 Comments